nieuws

BLG Wonen biedt rentemiddeling aan

Financiële planning 2118

Geldverstrekker BLG Wonen biedt vanaf vandaag rentemiddeling. Klanten van deze SNS Bank-dochter kunnen daardoor nu ook tijdens hun huidige rentevastperiode profiteren van de lage marktrente. Ze kunnen de rentemiddeling alleen aanvragen via hun adviseur.

BLG Wonen biedt rentemiddeling aan

Bij de rentemiddeling gaat BLG Wonen uit van een gewogen gemiddelde tussen de huidige contractrente en de rente van de nieuw gekozen rentevaste periode. Hierbij wordt ook rekening gehouden met de (restant)looptijd van de huidige en de looptijd van de nieuwe rentevaste periode. Daar bovenop komt 0,15% voor de tegemoetkoming in de kosten die BLG voor de rentemiddeling moet maken.

Klant betaalt kosten bij aflossing binnen twee jaar
BLG hanteert onder meer als voorwaarden dat van de huidige rentevaste periode minstens 12 maanden zijn verstreken en de rest van de renteperiode nog minimaal 6 maanden duur. Rentemiddelen is toegestaan naar een rentevaste periode van 3, 5, 7, 10 of 12 jaar. Bij verkoop van de woning en aflossing van de lening, vroegtijdige renteherziening of geheel of gedeeltelijk aflossen binnen 2 jaar na rentemiddeling betaalt de klant kosten. De kosten voor de klant betreft in dit geval de rentemiddelingsopslag die nog niet betaald is. De vergoeding bedraagt maximaal 3% van de restant hoofdsom bij verkoop.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.