nieuws

Unit4 neemt scenario rentewijziging op in software

Financiële planning 797

Unit4 breidt haar softwarepakket Scenario Advies uit met het scenario rentewijziging. Dankzij deze nieuwe functionaliteit kan de hypotheekadviseur de risico’s van toekomstige wijzigingen van de hypotheekrentes in kaart brengen.

Unit4 neemt scenario rentewijziging op in software

Volgens Unit4 is het incorporeren van een scenario op basis van gewijzigde rentes noodzakelijk om consumenten een compleet en transparant financieel advies te bieden. “Vooral vanwege de huidige lage rentestand is een goed hypotheekadvies cruciaal, want een advies op basis van blijvend lage rente na de eerste rentevervaltermijn is irreëel. Gezien het historisch renteverloop valt namelijk te verwachten dat de rente in de nabije toekomst weer zal stijgen.”

Invloed gewijzigde rente op besteedbaar inkomen
Dankzij deze nieuwe functionaliteit is direct te zien of bij gewijzigde rentes de hypotheek nog voldoet aan de Gedragscode Hypothecaire Financieringen (GHF). Daarnaast stelt het de hypotheekadviseur in staat om de invloed op het besteedbaar inkomen te bepalen. Dergelijke risico’s kunnen worden berekend op basis van het historische renteverloop of met een door de hypotheekadviseur in te voeren individuele rentevisie.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.