nieuws

Plasterk opent WOZ-waardeloket

Financiële planning 2334

Minister Plasterk geeft vandaag  in Rotterdam de aftrap voor het WOZ-waardeloket. Met het loket kunnen burgers online de WOZ-waarde van woningen raadplegen. De WOZ-waarde is onder andere mede bepalend voor de vaststelling van de hypotheekrenteaftrek.

Plasterk opent WOZ-waardeloket

De op de site  getoonde WOZ-waarden zijn de formeel  vastgestelde WOZ-waarden zoals de gemeenten die hebben aangeleverd aan de Landelijke Voorziening WOZ (LV WOZ).  De getoonde objectkenmerken, zoals bouwjaar en gebruiksoppervlakte, zijn afkomstig uit de Basisregistraties adressen en gebouwen.

Drempelmechanisme tegen overbelasting
Om te voorkomen dat dit loket wordt overbelast door massale afname, is een drempelmechanisme ingebouwd. Dit betekent dat er een maximum is gesteld aan het aantal woningen dat gebruikers van de site binnen een bepaalde tijdsperiode mag opvragen.

Nog niet alle gemeenten zijn aangesloten bij LV WOZ. Inwoners van deze gemeenten kunnen bij de lokale overheid voorlopig nog de WOZ-waarden van woningen inzien.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.