nieuws

Hypotheekrente voor vijf jaar vast duikt onder de 2%

Financiële planning

De rente voor een hypotheek met een rentevaste periode van vijf jaar is voor het eerst tot onder de 2% gedaald. Dat blijkt uit cijfers van de Hypotheekshop. De gemiddelde rente voor een periode van 5 jaar ligt nu op 1,99%.

Hypotheekrente voor vijf jaar vast duikt onder de 2%

Het gaat om hypotheken met een Nationale Hypotheek Garantie. De gemiddelde rente voor een looptijd van 10 jaar daalde ook, die ligt nu op 2,24%. Wie zijn hypotheek voor 20 jaar vastzet moet een rente betaalt ongeveer 0,6 procentpunt meer. Toch kiezen veel klanten wel voor die optie. De Hypotheekshop verwacht dat de dalende trend van de rentes zich in 2016 door zal zetten, zij het in een betrekkelijk langzamer tempo.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.