nieuws

Huizenprijzen blijven stijgen

Financiële planning

De huizenprijzen in Nederland blijven stijgen. In december waren koopwoningen gemiddeld 3,2 procent duurder dan een jaar eerder, blijkt uit nieuwe cijfers van het het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster. Het ING Economisch Bureau sprak deze verwachting al eerder uit.

Huizenprijzen blijven stijgen

De woningmarkt laat al een tijd krachtig herstel zien. De huizenprijzen zitten sinds halverwege 2013 al in de lift. Het prijsniveau is inmiddels terug op het niveau van februari 2004. Vergeleken met het dieptepunt in juni 2013 zijn de huizenprijzen met 6,4% gestegen. Ten opzichte van augustus 2008, toen de markt een piek bereikte, is het prijsniveau nog 16,4% lager.

In 2015 als geheel lagen de prijzen van koopwoningen gemiddeld 2,8% hoger dan het jaar ervoor. Vooral in de grote steden zijn huizen afgelopen jaar een stuk duurder geworden. Het CBS heeft uitgerekend dat de huizenprijzen in Amsterdam met 9,7%  zijn opgelopen ten opzichte van 2014.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.