nieuws

ASR haalt BNG Vermogensbeheer binnen

Financiële planning

ASR heeft BNG Vermogensbeheer overgenomen van BNG Bank. Met de overname, waarbij geen aankoopbedrag is bekendgemaakt, hoopt ASR een betere positie te krijgen op de Nederlandse markt voor vermogensbeheer.

BNG Vermogensbeheer heeft volgens de verzekeraar een leidende positie als vermogensbeheerder voor de (semi-)publieke sector. Het heeft € 5 mld aan vermogen onder beheer en een portfolio die voornamelijk bestaat uit decentrale overheden, zorg- en onderwijsinstellingen, universiteiten, netwerkbedrijven, woningcorporaties, goede doelen en vermogensfondsen, bedrijfstakpensioenfondsen en zorgverzekeraars.

Het complete team van BNG Vermogensbeheer, 10 fte, treedt in dienst bij het ASR-onderdeel Group Asset Management. BNG Bank was bereid om te verkopen omdat vermogensbeheer niet langer een kernactiviteit van de bank was, zegt CFO John Reichardt. ASR nam vorig jaar al uitvaartverzekeraar Axent, financieel dienstverlener Dutch ID, pensioenverzekeraar De Eendragt en serviceprovider Van Kampen Groep (VKG) over.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.