nieuws

FVP opleidingsniveau naar Post-HBO

Financiële planning

Alle actieve leden van de Federatie VermogensPlanners (FVP) worden opgeleid tot minimaal Post-HBO niveau. De algemene ledenvergadering heeft daar met overgrote meerderheid mee ingestemd. 

FVP opleidingsniveau naar Post-HBO

Leden van FVP die de afgelopen jaren de opleiding hebben gevolgd krijgen een programma aangeboden waarmee zij een verdere verdieping krijgen. Slagen zij voor het examen dan mogen zij ook de titel FVP blijven dragen. De huidige Leergang Vermogensplanner die wordt aangeboden via Dukers & Baelemans leidt al op tot dat niveau.

Behoefte
Volgens FVP-voorzitter Barry Goedhart is de behoefte aan hoogopgeleide vermogensplanners groot. “De vermogensplanner richt zich met name op de complexe advisering van DGA’s en IB-ondernemers, hoewel vermogende particulieren ook tot de doelgroep behoren. De vraag is veelal inzicht in de complexe financiële situatie, waarbij er meerdere vermogenscomponenten zijn. In mijn praktijk merk ik dat het inzicht geven en dat vertalen in concrete oplossingen op het gebied van beleggen, vermogensstructurering en estate planning zeer gewenst is.”

Mix
Momenteel bestaat de FVP uit een mix van onafhankelijke adviseurs en adviseurs van de grootbanken. De verwachting is dat de het aantal leden de komende jaren enorm zal toenemen door de toenemende vraag naar hoogopgeleide adviseurs.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.