nieuws

Zomerdip in hypotheekaanvragen

Financiële planning

In juli 2015 zijn er ongeveer 22.400 unieke hypotheekaanvragen verzonden via het Hypotheken Data Netwerk (HDN). Dat is bijna de helft van de maand ervoor, toen er ongeveer 42.500 aanvragen werden verzonden. Volgens HDN is sprake van de reguliere zomerdip en het feit dat de normen voor Nationale Hypotheek Garantie (NHG) zijn aangescherpt.

Zomerdip in hypotheekaanvragen

Ondanks deze zomerdip is het aantal aanvragen in juli 2015 circa 25% hoger dan het aantal van juli 2014. De unieke hypotheekaanvragen over 2015 vertonen volgens HDN een flinke stijging ten opzichte van de drie voorgaande jaren. Tot en met juli 2015 heeft HDN circa 175.000 unieke hypotheekaanvragen verzonden. Dat is een stijging van 55% ten opzichte van dezelfde periode in 2014 met ongeveer 113.000 unieke aanvragen. Ten opzichte van 2012 en 2013 is sprake van een stijging van circa 127%. Deze jaren lagen qua aantallen gemiddeld op 77.000.

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.