nieuws

Ook huizenprijzen blijven in de lift

Financiële planning

De huizenprijzen in Nederland blijven een stijgende lijn vertonen. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster blijkt dat de gemiddelde koopprijs voor een woning in juli 2,7% hoger lag dan een jaar eerder.

Ook huizenprijzen blijven in de lift

De gemiddelde koopprijs komt uit op € 232.562. De woningprijs stijgt al sinds de zomer van 2013, vergeleken met de dip in juni 2013 stegen de prijzen tot en met juli gemiddeld met 5,8%. Waar het aantal verkochte woningen intussen alweer terug is op het niveau van voor de crisis, geldt dit voor de woningprijzen zeker nog niet. Ten opzichte van de piek in augustus 2008 ligt het prijsniveau nog 16.9% lager.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.