nieuws

MUNT: ‘We willen doorgroeien van € 3 mld naar € 10 mld’

Financiële planning

MUNT Hypotheken sprak vorig jaar uit meer dan € 3 mld te willen ophalen bij pensioenfondsen maar stelt nu zijn doel bij naar € 10 mld. “Onze groei is boven verwachting en de bereidheid van pensioenfondsen om kapitaal te investeren biedt veel potentie voor de toekomst. We kunnen dus wel zeggen dat we onze plek in de markt flink aan het verstevigen zijn”, aldus Jeroen Looman, directeur van MUNT Hypotheken.

MUNT: ‘We willen doorgroeien van € 3 mld naar € 10 mld’

MUNT heeft sinds deze week twee miljard euro aan hypotheken verstrekt. In mei had de hypotheekaanbieder € 1 mld verstrekt en dat is nu binnen drie maanden verdubbeld. MUNT, dat gebruik maakt van funding van verschillende Nederlandse pensioenfondsen, ziet het toegenomen verstrekte kapitaal als bevestiging van hun bestaansrecht. “Dat zelfs in de rustige zomermaanden zoveel mensen een hypotheek via ons afsluiten, laat eens te meer zien dat de markt vroeg om een nieuwe en no-nonsense aanbieder”, zegt Looman.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.