nieuws

Grote verschillen administratiekosten bij aanpassen hypotheek

Financiële planning

Bij het tussentijds aanpassen van je hypotheek moet veelal een boeterente betaald worden. Veel hypotheekverstrekkers rekenen echter ook wijzigingskosten. De een vraagt niets, de ander een paar honderd euro en Triodos vraagt er zelfs € 500 voor. Dit meldt

Grote verschillen administratiekosten bij aanpassen hypotheek

RTL Nieuws.

De nieuwszender maakte een rondgang langs een aantal hypotheekverstrekkers en constateerde grote verschillen in administratiekosten als je tussentijds je rentevaste periode wilt aanpassen.

Geen administratiekosten
Aegon en Woonfonds rekenen bijvoorbeeld geen administratiekosten. Consumenten betalen bij Woonfonds echter wel advieskosten. ABN Amro rekent alleen € 150 administratiekosten, ING € 225 en Rabobank € 250. Triodos rekent zowel administratiekosten (€ 375) als advieskosten (€ 125).

Opvallend
Het CDA-kamerlid Pieter Omtzigt vindt de verschillende tarieven ook opvallend. Hij is voornemens aan toezichthouder AFM te vragen wat redelijke tarieven zijn. Hij constateert dat het renseigneren van de rente bij de Belastingdienst maar € 1 kost en met de juiste automatisering zou zo’n administratieve handeling dus niet veel hoeven kosten.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.