nieuws

Aantal verkochte woningen weer op niveau van voor crisis

Financiële planning

Het aantal verkochte woningen zit flink in de lift en heeft weer het niveau bereikt van voor de crisis. Uit cijfers van het Kadaster blijkt dat er afgelopen juli 18.422 woningen zijn verkocht. In juli 2007, voor de huizencrisis, lag dit aantal zelfs iets lager op 18.221 verkochte woningen. 

Aantal verkochte woningen weer op niveau van voor crisis

Vergeleken met de voorgaande maand, juni 2015, is er sprake van een stijging van 21,6%. Het Kadaster registreerde toen 15.147 verkochte woningen. Ten opzichte van juli 2014 is het aantal verkochte woningen zelfs met 32,7% toegenomen. De stijging van het afgelopen jaar is in alle provincies waargenomen. Wel was de toename van het aantal verkochte woningen het grootst in Groningen met 44,3%. Flevoland heeft de laagste stijging met 11,1%.

Het Kadaster heeft niet alleen maar positieve cijfers. In juli 2015 vonden 253 executieveilingen plaats. Dit is een stijging van 16,6% ten opzichte van juli 2014 (217).

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.