nieuws

Moody’s: ‘Nederlandse woningmarkt groeit robuust’

Financiële planning

De Nederlandse woningmarkt trekt ook volgens kredietbeoordelaar Moody’s steeds verder aan. Het ratingbureau schat in dat de Nederlandse huizenprijzen dit jaar tot wel 5% kunnen stijgen, staat in een woensdag gepubliceerd rapport.

Moody’s: ‘Nederlandse woningmarkt groeit robuust’

Volgens Moody’s groeit de woningmarkt ‘robuust’ en is er ook sprake van een stijgend consumentenvertrouwen en een groeiende economie. De marktkenner rekent erop dat de groei van het Nederlandse bruto binnenlands product gecorrigeerd voor inflatie (reële bbp-groei) dit jaar op 1,7% uitkomt. Moody’s denkt ook dat de betaalbaarheid van hypotheken toe zal nemen en ook dat de kans op wanbetaling kleiner wordt.

De kredietbeoordelaar verwacht wel dat de aangescherpte leennormen zal zorgen voor negatief effect op het herstel van de woningmarkt. Daarnaast kampen veel huishoudens nog altijd met een hypotheeksom die hoger is dan de waarde van de woning.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.