nieuws

HDN registreert record aantal hypotheekaanvragen in mei

Financiële planning

In de maand mei zijn er iets meer dan 30.000 unieke hypotheekaanvragen via het Hypotheken Data Netwerk (HDN) verzonden. Dat is een stijging van 24% ten opzichte van de maand daarvoor en een stijging van 56% van de maand mei in 2014.

HDN registreert record aantal hypotheekaanvragen in mei

Nog niet eerder werden er zoveel hypotheekaanvragen via HDN verzonden. Tot voor kort hield december 2014 het record met bijna 29.000 hypotheekaanvragen. De meeste hypotheekaanvragen werden in week 21 (de week na hemelvaart) verzonden; er werden toen 9600 aanvragen verzonden. HDN denk dat de aangekondigde rentestijging van een aantal hypotheekverstrekkers heeft geleid tot een flinke stijging van het aantal unieke hypotheekaanvragen in mei. Wel verwacht HDN een kleine afname van de aanvragen de komende maanden vanwege de gebruikelijke seizoensinvloeden.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.