nieuws

Aegon neemt belang in Franse vermogensbeheerder

Financiële planning

Aegon heeft een strategische samenwerking gesloten met het Franse La Banque Postale. De Nederlandse verzekeraar neemt een aandeel in de vermogensbeheertak van de Franse Bank, meldt het FD.

Aegon neemt belang in Franse vermogensbeheerder

Voor een bedrag van € 112,5 mln heef Aegon een belang van 25% genomen in La Banque Postale Asset Management. De samenwerking werd in december vorig jaar al aangekondigd en Aegon maakte vandaag voorbeurs bekend dat er een akkoord is bereikt. La Banque Postale Asset Management is met € 150 mld aan beheerd vermogen de vijfde vermogensbeheerder in Frankrijk. Alex Wynaendts, CEO van Aegon. “Door de kennis van Aegon op het gebied van internationale beleggingen te combineren met het omvangrijke distributienetwerk van La Banque Postale krijgen wij toegang tot een grote markt. Daardoor kunnen wij veel nieuwe klanten in Frankrijk helpen met het veiligstellen van hun financiële toekomst door middel van beleggingsoplossingen voor de lange termijn.”

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.