nieuws

Minister Blok gaat advies hypotheekgrens niet volgen

Financiële planning

Minister Stef Blok van Wonen ziet niets in het advies van het Financieel Stabiliteitscomité (FSC) om een hypotheek te maximeren op 90% van de woningwaarde. Dat zegt hij vandaag in het Financieele Dagblad.

Minister Blok gaat advies hypotheekgrens niet volgen

Het FSC kwam gisteren met het advies om de leengrens voor hypotheken verder te verlagen. Maar Blok is blijkens een vraaggesprekje in het FD niet voornemens om dat advies te volgen. “Dat gaan we niet doen. Als kabinet hebben we al een heel pakket maatregelen genomen, en dat was ook nodig. We hebben gezegd: los af, en we hebben de maximale hypotheek op 100% gesteld. Voor de crisis was het soms wel 140%. Er was toen veel onrust en kritiek op de plannen, maar de woningmarkt is sindsdien fors hersteld. We gaan niet iedere paar jaar nieuwe maatregelen erbovenop gooien.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.