nieuws

Hypotheekadvies is in Friesland het goedkoopst

Financiële planning

De prijs van onafhankelijk hypotheekadvies is in 2014 gestegen, nadat deze in 2013 was gedaald. De gemiddelde prijs voor hypotheekadvies verschilt per provincie en is met € 2.096 het laagst in Friesland en loopt op tot gemiddeld € 2.205 in Brabant.

Hypotheekadvies is in Friesland het goedkoopst

Dat blijkt uit cijfers die de AFM heeft gedestilleerd uit de Marktmonitor voor adviseurs en bemiddelaars (voorheen het self-assessment). Het gaat om de prijs van hypotheekadvies over de periode 2012-2014.

De prijs van onafhankelijk hypotheekadvies is in 2014 gestegen, nadat deze in 2013 was gedaald. In 2014 was het gemiddelde verrichtingentarief voor een alleenstaande starter met een vast arbeidscontract €2.167. In 2013 moesten klanten daar € 2002 voor neerleggen en in 2012 een bedrag van € 2457.

Provincie
Adviseurs bieden in toenemende mate hypotheekadvies aan op basis van een verrichtingentarief en zij rekenen minder op basis van een uurtarief. De gemiddelde prijs voor hypotheekadvies verschilt per provincie. De gemiddelde prijs is met €2.096 het laagst in Friesland en loopt op tot gemiddeld €2.205 in Brabant.

De prijzen voor hypotheekadvies liggen, ook binnen de provincies, over het algemeen dicht bij elkaar. De prijs van hypotheekadvies is gebaseerd op de informatie die de AFM ontving van 7559 adviseurs.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.