nieuws

Dijsselbloem gaat spaartaks aanpakken

Financiële planning

Minister Dijsselbloem gaat tijdens Prinsjesdag plannen presenteren om de vermogensrendementsheffing aan te pakken. De minister vertelt in De Telegraaf van maandagochtend over zijn plannen om de irritaties bij ‘gewone’ spaarders weg te nemen.

Dijsselbloem gaat spaartaks aanpakken

De spaarbelasting is een heikel punt voor spaarders nu de spaarrente laag is: gemiddeld rond de 1%. De Belastingdienst gaat er nu nog vanuit dat er een rendement van 4% zit op spaargeld, daarover moet 30% belasting betaald worden. Deze belasting van 1,2% komt nu vaak boven de rente uit. Dijsselbloem zegt: “De lasten zijn de laatste jaren zwaar omhooggegaan tijdens de crisis. De coalitie is eensgezind dat er ruimte moet komen voor lastenverlichting. De vermogensrendementsheffing gaat nu uit van een rendement van 4%. Maar gewone spaarders halen dit door de lage spaarrente niet. Beleggers weer wel, die hebben goede beleggingsjaren gehad. We gaan kijken naar een manier om de vermogensbelasting rechtvaardiger te maken”, zegt Dijsselbloem in De Telegraaf.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.