nieuws

ASR stelt vastgoedfonds open voor beleggers

Financiële planning

ASR heeft zijn vastgoedfonds voor woningen opengesteld voor institutionele beleggers. Het pensioenfonds voor Fysiotherapeuten is als eerste externe belegger toegetreden tot het fonds van de verzekeraar met een investering van € 50 mln.

Het pensioenfonds trad in eerste instantie met een belegging van € 25 mln toe, maar besloot recent om die inleg te verdubbelen. Het vastgoedfonds van ASR, het ASR Dutch Core Residential Fund genoemd, is na het ASR Dutch Prime Retail Fund het tweede Nederlandse sectorfonds dat de tak vastgoed vermogensbeheer van de verzekeraar heeft gelanceerd. In totaal is in het woningfonds voor ongeveer € 0,8 mld aan woningvastgoed ondergebracht. Het gaat om huurwoningen in de vrije sector, voornamelijk in de Randstad.

Eerder stelde ASR het retailfonds ook al open voor externe beleggers. In totaal heeft de vermogensbeheerder € 4 mld onder beheer. Naast 4800 woningen gaat dat om 33.000 hectare grond.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.