nieuws

Hypotheekomzet plust 20%

Financiële planning

In januari is bij het Kadaster voor € 3,3 (2,8) mld aan woninghypotheken ingeschreven, 20% meer dan een jaar eerder. Het aantal nieuwe hypotheken is met 11% toegenomen tot 14.253 (12.817).

Hypotheekomzet plust 20%

Ten opzichte van december is er traditiegetrouw een forse daling in de hypotheekproductie: de laatste maand van het jaar zorgt altijd voor een piek, die eind vorig jaar – onder meer door de lagere rente en het aflopen van de tijdelijke verruiming van de schenkingsvrijstelling – uitkwam op € 7,9 mld. Het aantal woningverkopen is in januari met een bescheiden 6% gestegen tot 9.437 (8.905). In januari 2014 was de plus nog 42%. Ook het aantal nieuw ingeschreven hypotheken is minder gestegen: in januari vorig jaar was er nog sprake van een toename met 20%.

Het aantal executieveilingen is gehalveerd: in januari vonden 99 woningen via de veiling een nieuwe eigenaar, tegen nog 194 in januari vorig jaar. In december vonden er nog 356 executieverkopen plaats.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.