nieuws

Hypotheekrente zakt onder 2,3%

Financiële planning

De gemiddelde hypotheekrente met een looptijd van tien jaar heeft een dieptepunt bereikt en is gedaald tot onder 2,3%. Dat meldt het FD op basis van cijfers van de Hypotheekshop. Voor zover bekend is de hypotheekrente nog nooit zo laag geweest.

Hypotheekrente zakt onder 2,3%

De lage rente is deels te danken aan het beleid van de Europese Centrale Bank. Ook duwen de toegenomen concurrentie van pensioenfondsen en verzekeraars de hypotheekrente omlaag. Door de rente trekt de woningmarkt flink aan. Zo maakte het CBS gister bekend dat de koopwoningen in november 3,8% duurder waren dan diezelfde maand in 2014. De stijging is de grootste die in de laatste 7,5 jaar is vastgelegd.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.