nieuws

HDN ziet lichte daling hypotheekaanvragen

Financiële planning

In november 2015 zijn er ongeveer 26.000 unieke hypotheekvragen via het Hypotheken Data Netwerk (HDN) verzonden. Dat is een fractie lager dan de maand ervoor, toen er zo’n 26.300 aanvragen werden verzonden.

HDN ziet lichte daling hypotheekaanvragen

Deze ontwikkeling volgt het seizoenspatroon van 2014. Toen vertoonde november eveneens een kleine daling. Desondanks zijn er in november nog altijd meer hypotheekaanvragen gedaan dan in dezelfde maand van 2014.

Grote uitschieter in 2015 blijft de maand juni in verband met de wettelijke aanpassingen met NHG en maximale verstrekkingsnormen per 1 juli 2015. HDN verwacht dit jaar ongeveer 300.000 unieke hypotheekaanvragen te faciliteren.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.