nieuws

‘Grootbanken bedienen nog maar helft hypotheekmarkt’

Financiële planning

De grootbanken Rabobank, ABN Amro en ING Groep bedienden in het derde kwartaal nog maar een kleine 50% van de hypotheeksluiters, meldt het FD op basis van onderzoek van adviesbureau IG&H. Voor het eerst bedienen de drie banken minder dan de helft van de markt.

‘Grootbanken bedienen nog maar helft hypotheekmarkt’

Aan het begin van dit jaar hadden de banken nog 60% van de markt, zowel oversluiten als nieuwe aanvragen, in handen. En voor de kredietcrisis bedienden de banken, plus Fortis, nog bijna driekwart van de markt. De reden dat banken genoegen nemen met minder marktaandeel omdat de kapitaaleisen voor het verstrekken van krediet aan huizenbezitters steeds strenger worden. Vooral Rabobank, dat zich al beklaagde over de ‘oneerlijke concurrentie’, trekt zich terug van de markt, met nog maar 17% aandeel.

Alternatieve partijen als verzekeraars en pensioenfondsen profiteren van het gat dat de grootbanken achterlaten, al heeft IG&H geen cijfers voor het marktaandeel van deze groep opkomende aanbieders.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.