nieuws

Aantal hypotheekaanvragen 40% hoger dan in 2014

Financiële planning

Het aantal hypotheekaanvragen ligt dit jaar flink hoger dan vorig jaar. Tot en met oktober zijn er circa 242.000 stuks verzonden. Dat is 40 procent meer dan vorig jaar in deze periode, blijkt uit vrijdag verschenen cijfers van het Hypotheken Data Netwerk (HDN).

Aantal hypotheekaanvragen 40% hoger dan in 2014

In oktober 2015 zijn er circa 26.300 unieke hypotheekvragen via HDN verzonden. Dat is ongeveer 16% hoger dan de maand ervoor, toen er zo’n 22.700 aanvragen werden verzonden. Deze stijging volgt het reguliere seizoenspatroon volgens Dorine van Basten, directeur HDN.

Traditiegetrouw stijgt het aantal hypotheekaanvragen na de zomerdip gestaag, meldt HDN. Ook dit jaar wordt dit beeld bevestigd. Tot nu toe hebben de maanden februari tot en met juni een scherpe groeicurve laten zien. Hierdoor zijn er tot en met oktober circa 242.000 hypotheekaanvragen verzonden.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.