nieuws

‘Nederlandse markt een van de weinige Europese met negatief perspectief’

Financiële planning

Dat het met de Nederlandse levensverzekeraars niet goed gaat was al bekend, maar in de omliggende landen spelen die problemen minder. Dat blijkt uit een bericht van kredietbeoordelaar Standard & Poor’s (S&P), dat stelt dat de Nederlandse levensector een van de weinige in Europa is met een negatief groeiperspectief.

‘Nederlandse markt een van de weinige Europese met negatief perspectief’

S&P stelt ook vast dat de lage rente zorgt voor problemen bij levensverzekeraars, maar het effect van die lage rente varieert in de verschillende landen. Volgens S&P hangt de gevoeligheid voor de lage rente af van hoe verzekeraars reageren op de marktdynamiek. Daar is Nederland niet goed in, blijkt uit het rapport.

In Nederland zijn veel verzekeraars gestopt met het uitgeven van nieuwe, individuele levensverzekeringen. Het gevolg daarvan is volgens S&P dat de Nederlandse levensector als een van de weinige in Europa een negatief groeiperspectief heeft. Verzekeraars duiken vooral in de pensioenmarkt, wat ervoor zou kunnen zorgen dat de gevoeligheid voor lage rente nog groter wordt.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.