nieuws

Herstel na zomerdip hypotheekaanvragen

Financiële planning

Na een zomerdip heeft het aantal hypotheekaanvragen in Nederland de afgelopen maand weer herstel getoond, meldt het Hypotheken Data Netwerk (HDN). In september werden er 22.700 hypotheekaanvragen geregistreerd.

Herstel na zomerdip hypotheekaanvragen

Dat is 29% meer dan in de maand daarvoor, toen er 17.500 aanvragen binnen kwamen. “Deze stijging volgt het verwachte herstel na twee zomermaanden die ieder jaar weer onderhevig zijn aan seizoensinvloeden”, zegt Dorine van Basten, directeur HDN. Kanttekening is dat het aantal hypotheekaanvragen afgelopen zomer aanzienlijk hoger lag in juli en augustus. Het herstel na de zomerdip is wel van dezelfde orde.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.