nieuws

VNO-NCW-voorzitter: ‘Inkomen tot een ton belasten met 35%’

Financiële planning

De inkomstenbelasting in Nederland moet worden herzien om het meer in lijn te brengen met onze buurlanden. Daarvoor pleit VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer vandaag op de Big Improvement Day, een bijeenkomst van leiders uit overheid en bedrijfsleven.

VNO-NCW-voorzitter: ‘Inkomen tot een ton belasten met 35%’

Voor een bruto inkomen tot 100.000 euro zou een inkomstenbelastingtarief moeten gelden van 35%, daarboven een nieuw toptarief van 45%. Daarmee zou 18 miljard euro kunnen verschuiven van de overheidskas naar de portemonnee van burgers. “De operatie is goed voor de concurrentiepositie, de binnenlandse bestedingen en groei van banen”, stelt De Boer.

De maatregel, waarbij het huidige toptarief van 52% komt te vervallen, hoeft volgens de werkgeversvoorman niet in één jaar te worden doorgevoerd. “Zet het perspectief neer en groei er in een aantal jaren naartoe.”

(ANP)

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.