nieuws

ORV-premies gaan weer omlaag

Financiële planning

De gemiddelde premie voor een overlijdensrisicoverzekering is het afgelopen jaar weer gedaald, dit maal met 7,5%. Sinds 2002 daalde de gemiddelde premie voor een ORV al met bijna 55%, blijkt uit onderzoek van MoneyView.

ORV-premies gaan weer omlaag

Het tarief van de laagste premies daalde gemiddeld met 38%. “Dit komt vooral door de premieverlagingen bij de Allianz Overlijdensrisicoverzekering HBO+ (eenjarig), de Generali Overlijdensrisicoverzekering (ondernemers) en de introductie van de TAF Special Overlijdensrisicoverzekering – zonder afkoopwaarde (Credit Life)”, legt MoneyView uit.

Vijf sterren
MoneyView deelde zoals gebruikelijk ook weer vijf sterren uit aan enkele producten. De erkenning op het gebied van prijs bij gelijkblijvende ORV’s ging naar het Risico Plan van Erasmus Leven, de ORV van Generali en de nieuwe Special ORV van TAF. De vijf sterren voor de prijs van annuïtair dalende ORV’s gingen naar de producten van Generali, Patronale en opnieuw de Special ORV van TAF. Op het gebied van flexibiliteit kreeg TAF zelfs twee maal vijf sterren voor de Personal ORV met afkoopwaarde bij Quantum en de Special ORV bij Credit Life. Ook de GoedIdee Nabestaandenverzekering van Dazure kreeg de vijf sterren.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.