nieuws

Meer gedwongen huizenverkopen en hypotheekgaranties in 2014

Financiële planning

Het aantal huishoudens dat in 2014 een beroep moest doen op de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) steeg in 2014 met 6% naar 4.792. Ook is het aantal nieuwe garanties in het afgelopen jaar met 14% gestegen ten opzichte van 2013. Dat blijkt uit een overzicht van Stichting Waarborgfonds Eigen Woning.

Meer gedwongen huizenverkopen en hypotheekgaranties in 2014

Het waarborgfonds schrijft in het overzicht dat de lichte stijging van het aantal zogenaamde verliesdeclaraties betekent dat de trend van een sterke stijging van deze declaraties af lijkt te vlakken. Wel rekent de stichting erop dat er een verdere stijging van het aantal verliezen zal zijn door ‘het na-ijleffect van de crisis’. Het gemiddeld gedeclareerde verliesbedrag, € 39.240 is stabiel gebleven ten opzichte van een jaar eerder (€ 39.347).

Doordat er veel nieuwe garanties binnenkwamen is het fondsvermogen in 2014 licht gestegen naar € 804 mln. De verwachting is wel dat het fondsvermogen in de toekomst zal worden aangesproken om een toenemend aantal verliezen op te vangen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.