nieuws

Vermogen beleggingsfondsen weer naar recordhoogte

Financiële planning

Het beheerd vermogen van Nederlandse beleggingsfondsen is voor het vierde kwartaal op rij naar een recordhoogte gestegen. In het tweede kwartaal van 2014 steeg het beheerd vermogen met 4,5% naar € 689,3 mld, meldt DNB.

Vermogen beleggingsfondsen weer naar recordhoogte

“De aangroei van het belegd vermogen in Nederlandse beleggingsfondsen is deels te verklaren door een positieve netto-inleg van € 1,7 mld”, schrijft DNB, “€ 1,3 mld meer dan in het vorige kwartaal. Aandelenfondsen waren het populairst onder beleggers met een netto-inleg van € 3,6 mld, waarvan € 1,8 mld in opkomende markten.” Net als in het vorige kwartaal groeide vooral de inleg in aandelen, die met 7,8% toenam.

Rendement
Koerswinsten leverden de grootste bijdrage aan de toename van het belegd vermogen in het tweede kwartaal van dit jaar. DNB: “Het totaalrendement op de beleggingen (inclusief beleggingsopbrengsten zoals rente en dividend) bedroeg 4,2% op kwartaalbasis; sinds het eerste kwartaal van 2012 was het totaalrendement niet meer boven de 4% uitgekomen. Het totaalrendement op de beleggingen in aandelenfondsen was met 5,6% het hoogst.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.