nieuws

Spectaculaire stijging hypotheekaanvragen in eerste kwartaal

Financiële planning

Het aantal hypotheekaanvragen is in het eerste kwartaal van 2014 met 50% ten opzichte van diezelfde periode een jaar eerder. Het totaal aantal aanvragen kwam volgens het Hypotheken Data Netwerk (HDN) uit op 41.500.

Spectaculaire stijging hypotheekaanvragen in eerste kwartaal

Het eerste kwartaal van 2013 liep volgens het HDN slecht vanwege de crisis en gewijzigde regel- en wetgeving. Maar het aantal aangevraagde hypotheken oversteeg ook de aantallen van de eerste kwartalen van 2012 en 2011. “Het positieve sentiment in de markt vertaalt zich in goede kwartaalcijfers. Ook staat de Open Huizenroute weer voor de deur, waardoor wij hopen dat de stijgende trend de komende maanden doorzet”, zegt HDN-directeur Dorine van Basten.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.