nieuws

Meer beroep op NHG door gedwongen verkoop

Financiële planning

Het aantal huishoudens dat in het eerste kwartaal van dit jaar door een noodzakelijke verkoop met verlies een beroep heeft moeten doen op het NHG-fonds is ten opzichte van het gemiddelde in 2013 gestegen.

Meer beroep op NHG door gedwongen verkoop

In totaal moesten 1.272 huishoudens een beroep doen op het fonds, een stijging van 12,5% ten opzichte van de gemiddelde kwartaalcijfers over 2013. Dat is volgens NHG in lijn met de verwachtingen over de ontwikkeling van de verliezen.

In totaal financiërden 23.200 huishoudens in het eerste kwartaal de aankoop van hun woning met NHG. Het aantal garanties ligt daarmee, ondanks de verlagingen van de NHG-kostengrens, ongeveer op hetzelfde niveau als de afgelopen jaren.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.