nieuws

‘Vraag naar hypotheken stijgt verder’

Financiële planning

Nederlandse banken hebben de vraag naar woninghypotheken verder zien stijgen in het derde kwartaal van 2014, meldt DNB. De toezichthouder ziet daarmee een ontwikkeling, die werd ingezet in het eerste kwartaal van dit jaar, zich versterkt voortzetten.

‘Vraag naar hypotheken stijgt verder’

De cijfers komen uit de driemaandelijkse Bank Lending Survey van de Europese Centrale Bank. Nederlandse banken rapporteren voor het derde kwartaal op rij een stijgende kredietvraag naar woninghypotheken: 78% van de sector meldt een toename van de vraag. Het betere vooruitzicht op de woningmarkt en het gegroeide consumentenvertrouwen liggen ten grondslag aan de toename. Voor het laatste kwartaal voorziet een meerderheid van de banken een nog verdere opleving.

Acceptatiecriteria
De banken hebben ook laten weten dat hun acceptatiecriteria voor hypotheken niet zijn veranderd. De criteria zijn sinds het eerste kwartaal van 2008 niet meer versoepeld en dat wordt voor het laatste kwartaal van het jaar ook niet meer verwacht.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.