nieuws

Prijzen bestaande koopwoningen opnieuw gestegen

Financiële planning

De prijzen van bestaande koopwoningen zijn in oktober met 2,2% gestegen ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster dat vrijdag werd gepubliceerd.

Prijzen bestaande koopwoningen opnieuw gestegen
FOTO NIET GEBRUIKEN IVM COPYRIGHTS

Volgens het CBS en het Kadaster liggen de prijzen van bestaande woningen nu al meer dan een halfjaar hoger dan in de vergelijkbare maand een jaar eerder. Het gemiddelde prijsniveau is nu ongeveer even hoog als in mei 2003. Ten opzichte van de piek van augustus 2008 bedraagt de prijsdaling 19%, aldus het CBS en het Kadaster. In vergelijking met het dieptepunt van juni 2013 liggen de prijzen echter weer 3,2% hoger.

Het Kadaster meldde maandag nog dat in oktober 14.353 verkochte woningen werden geregistreerd, een stijging van bijna 45% ten opzichte van een jaar eerder. In de eerste tien maanden van dit jaar verwisselden 116.550 woningen van eigenaar, een toename met bijna 39%. Tot dusver zijn dit jaar al 6.500 bestaande koopwoningen meer verkocht dan in heel 2013, volgens het Kadaster.

cbs koopwoningen

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.