nieuws

‘Nederlandse hypotheekmarkt stabiliseert’

Financiële planning

Volgens kredietbeoordelaar Fitch stabiliseert de Nederlandse hypotheekmarkt op dit moment. Het toegenomen aantal huiseigenaren met een betalingsachterstand is slechts het gevolg van een technische verandering en geeft geen goede afspiegeling van de situatie.

‘Nederlandse hypotheekmarkt stabiliseert’

Fitch schrijft het toegenomen aantal wanbetalers toe aan een verandering van calculatiemethode bij de Van Lanschot Bank. Daardoor steeg het aantal gevallen van een betalingsachterstand tot 0,9% van de kredieten zonder Nationale Hypotheek Garantie. Maar Fitch wijst ook op cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek die stijgende huizenprijzen lieten zien. Die cijfers bewijzen volgens de kredietbeoordelaar dat de Nederlandse hypotheekmarkt sneller de bodem heeft geraakt dat Fitch verwachtte.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.