nieuws

Kadaster registreert bijna 40% meer verkochte woningen

Financiële planning

In september van dit jaar werden bijna 40% (39,4%) meer verkochte woningen geregistreerd dan in september 2013. Dat blijkt uit cijfers van het Kadaster. Over het gehele derde kwartaal werden dit jaar 35,4% meer woningen verkocht dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar.

Kadaster registreert bijna 40% meer verkochte woningen

In totaal werden er vorige maand 12.949 woningen verkocht, ten opzichte van 9.289 in 2013. Het aantal verkochten woningen over het derde kwartaal steeg van 28.922 afgelopen jaar naar 39.160 in dit jaar. In de afgelopen maand steeg vooral het aantal verkochte appartementen fors ten opzichte van september 2013, namelijk met 51,4%. Hoekwoningen stijgen met 22,9% het minst. De provincie Utrecht mocht de grootste stijging noteren met 54,3%, Limburg deed het beduidend minder met een groei van 19,1%.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.