nieuws

Huizen in grote steden gaan sneller van de hand

Financiële planning

Te koop staande huizen in de grote steden zijn beduidend meer in trek dan woningen op het platteland. Dat blijkt uit een analyse van het economisch planbureau van ING. Huizen in de grootste 25 steden van Nederland worden de laatste anderhalf jaar sneller verkocht.

Huizen in grote steden gaan sneller van de hand

Ten opzichte van de piek in het woningaanbod, die volgens ING anderhalf jaar achter ons ligt, is het aantal woningen dat te koop staat in de 25 grootste steden met 20% gedaald. De top vijf van steden waar het woningaanbod het meest gedaald is bestaat achtereenvolgens uit: Amsterdam (-41%), Haarlem (-32%), Leiden (-32%), Zaanstad (-30%) en Utrecht (-27%). Het stedelijke gebied loopt daarmee flink voor op het minder bevolkte gebieden, dat in de afgelopen anderhalf jaar het woningaanbod met slechts 9% zag dalen. Bovendien stijgt in een van de zes gemeenten het aantal te koop staande woningen nog altijd.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.