nieuws

Aegon draagt Canadese activiteiten over

Financiële planning

Aegon heeft zijn Canadese levensverzekeringsactiviteiten voor 600 mln Canadese Dollar (€ 432 mln) overgedragen aan de Amerikaanse levens(her)verzekeraar Wilton Re. De verkoop komt neer op 23 keer het netto onderliggend resultaat van de laatste vier kwartalen en zal naar verwachting van Aegon leiden tot een boekverlies van ongeveer € 0,8 mld.

Aegon draagt Canadese activiteiten over

Dat weerhield de verzekeraar er niet van om de verkoop toch doorgang te laten vinden. CEO Alex Wynaendts: “We monitoren en beoordelen voortdurend of onze activiteiten bijdragen aan de ambitie om een prominente rol te spelen in onze gekozen markten. Wij zijn tot de conclusie gekomen dat dit bij onze Canadese levensverzekeringsactiviteiten niet het geval is. De beslissing om de activiteiten af te stoten leidt tot een verbetering van Aegons rendement op het eigen vermogen met veertig basispunten. Tegelijkertijd zijn wij ervan overtuigd dat dit een goede uitkomst is voor zowel onze klanten als medewerkers. Omdat het bedrijf concurrerende producten gericht op het middensegment van de Canadese markt zal blijven aanbieden.”

Aegon zal de directe opbrengst van de verkoop aanwenden om de aflossing van de in december 2015 aflopende senior obligatie van $ 500 mln te financiëren. Door die transactie zal Aegons eigen vermogen verbeteren en het netto onderliggend resultaat met minder dan 1% dalen, zegt de verzekeraar.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.