nieuws

Uitvaartpolis wint van spaarrekening

Financiële planning

Bij het treffen van een financiële voorziening voor een begrafenis of crematie biedt een uitvaartverzekering op dit moment vaak meer rendement dan een spaarrekening. Dit blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Vooral Dela, PC Hooft en Klaverblad springen er uit met een rendement van meer dan 3%.

Uitvaartpolis wint van spaarrekening

Het voordeel geldt vooral voor consumenten met een spaarpot van boven de € 21.139 (een stel: € 42.278), die jaarlijks 1,2% vermogensrendementsheffing moeten betalen. Bij een uitvaartverzekering is per verzekerde een bedrag van € 6.859 vrijgesteld. Een nadeel ontstaat alleen als de spaarrentes de komende jaren stijgen, terwijl de premies voor uitvaartverzekering niet dalen.
Voor de Consumentengids van februari vergeleek de Consumentenbond  de  premies en voorwaarden van 24 uitvaartpolissen. Bij de naturapakketverzekeringen kwamen Dela en PC Hooft als beste naar voren. Klaverblad scoort het best bij sommenverzekeringen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.