nieuws

Consumentenbond gaat spaardeposito’s veilen

Financiële planning

De Consumentenbond heeft een veiling voor deposito spaarrekeningen georganiseerd. Onder de naam Renteaanbod wil de belangenorganisatie namens "vele spaarders" een hogere rente realiseren. Banken kunnen hierbij tegen een aanbrengvergoeding bieden op de looptijd waarvoor de consument zijn spaargeld wil wegzetten.

Consumentenbond gaat spaardeposito’s veilen

Consumenten kunnen zich tot 17 februari gratis en vrijblijvend inschrijven door een keuze te maken voor een looptijd van 1, 3 of 5 jaar vast met een bedrag van van minimaal € 2.500,- en maximaal € 250.000,-.
Deelnemende banken moeten in Nederland zijn gevestigd en vallen onder het Nederlandse of Belgische depositogarantiestelsel. De Consumentenbond vraagt aan de banken € 18,- per aangebrachte klant. De deelnemende banken blijven in eerste instantie anoniem. Pas na de uitkomst van de veiling wordt naar buiten gebracht welke bank, welke looptijd in de veiling heeft gewonnen.
Modale spaarder
"Interesse in sparen is onverminderd hoog maar de rentestand is laag en daarover onderhandelen is voor de modale spaarder niet mogelijk", aldus Bart Combée, directeur Consumenten.  "Dat is de reden voor dit renteaanbod. Een collectief waarbij we door de kracht van vele spaarders te bundelen een hogere rente op spaardeposito’s bij banken realiseren."

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.