nieuws

Vechtfondsen zien brood in NN-woekerpolisclaims

Financiële planning

Verschillende fondsmanagers bevestigen tegenover De Telegraaf dat Wakkerpolis en advocaat Adriaan de Gier in gesprek zijn met verschillende gespecialiseerde internationale fondsbeheerders en hedgefondsen, die geïnteresseerd zijn om grote hoeveelheden van de Nationale-Nederlanden claims gebundeld over te nemen.

Vechtfondsen zien brood in NN-woekerpolisclaims

Wakkerpolis, die opkomt voor gedupeerden met een woekerpolis van NN en advocaat Adriaan de Gier, die betrokken is namens gedupeerden bij de Kifid-zaak, hebben de strijd om schadevergoeding hiermee naar een nieuw niveau getild, schrijft de Telegraaf. "Met het overnemen van een grote verzameling van schadeclaims dienen zich beruchte nieuwe potentiële tegenstanders aan in de strijd met de verzekeraar." Verwacht wordt dat de fondsen minder zullen neerleggen voor de claims dan de werkelijke hoogte van de schadelast van de gedupeerde. "Dat komt omdat de fondsen juridische kosten moeten maken, er een risicopremie inzit en ze ook nog een hoge winst willen behalen."

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.