nieuws

Aantal HDN-aanvragen 10% hoger in augustus

Financiële planning

Het Hypotheken Data Netwerk (HDN) heeft in augustus 12.000 hypotheekaanvragen verwerkt: 10% meer dan in dezelfde maand vorig jaar. Eerder meldde Makelaarsland over de maand augustus een stijging van 50% in het aantal woningverkopen.

Aantal HDN-aanvragen 10% hoger in augustus

"Ook het aantal intermediairs dat gebruik maakt van HDN, neemt, tegen de verwachtingen in, toe", zo meldt het netwerk. "Wij hielden dit jaar rekening met een afname van het aantal intermediairs dat via HDN met de aanbieders communiceert. Maar de afgelopen maanden stijgt het aantal intermediairs met een HDN-certificaat. Op dit moment zijn circa 3.800 intermediairs op HDN aangesloten en wordt circa 65% van alle hypotheekaanvragen via HDN verzonden’ zegt directeur Dorine van Basten.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.