nieuws

AFM waarschuwt voor illegale kredietsites

Financiële planning

De AFM waarschuwt consumenten geen kredieten af te sluiten bij kredietaanbieders Ookgeldlenen.nl, Kredietjeaanvragen.nl en Geldlenenkanhier.nl. Ze hebben geen AFM-vergunning en brengen hoge kosten in rekening bij het afsluiten van een lening, waarschuwt de toezichthouder.

AFM waarschuwt voor illegale kredietsites

Geen van de consumenten die een melding hebben gedaan bij de AFM, heeft bovendien daadwerkelijk een lening ontvangen. "De AFM heeft vastgesteld dat de heer J.H. Jansen handelt onder de naam Ookgeldlenen.nl en Incassobureau Royal. Ookgeldlenen.nl is op dit moment offline." Voor de site met de  naam Kredietjeaanvragen.nl is de heer N.H.W.R. Geeve verantwoordelijk, maar die is ook onbereikbaar, meldt de AFM.
De toezichthouder haast zich erop te wijzen "dat nog niet in rechte is vastgesteld dat deze overtreding is begaan. Het is wel voldoende aannemelijk dat deze overtredingen zijn begaan". De AFM roept consumenten via via het Meldpunt Financiële Markten (0800- 5400 540) meldingen door te geven over de kredietaanbieders."De AFM ontvangt geregeld signalen van consumenten die vóóraf geld betalen (zogenaamd een verzekeringspremie of administratiekosten) maar uiteindelijk geen lening krijgen. Ook krijgt de AFM signalen van fraude met persoonlijke gegevens. Hier treedt de AFM tegenop. Consumenten kunnen op de website van AFM belangrijke aandachtspunten vinden bij het afsluiten van een lening."

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.