nieuws

Gestage groei aantal hypotheekaanvragen

Financiële planning

Hypotheken Data Netwerk (HDN) ziet in 2013 het aantal hypotheekaanvragen per maand licht toenemen: van circa 8.000 aanvragen in januari naar een kleine 11.000 in april. Daarnaast neemt het gebruik van het netwerk van HDN fors toe, aldus HDN-directeur Dorine van Basten.

Gestage groei aantal hypotheekaanvragen

In 2012 steeg het totale berichtenverkeer naar 1.800.000, een verdubbeling van het aantal van 900.000 in 2011. De uitbreiding van het verkeer van verschillende type documenten is hiervoor de voornaamste reden. Zo worden o.a. steeds meer offertes door aanbieders via het netwerk naar het intermediair teruggestuurd. Daarentegen liep het aantal hypotheekaanvragen via het netwerk terug, van 163.700 in 2011 naar 155.700 in 2012.
Vorige maand lanceerde HDN nog een nieuw type bericht, het mutatiebericht, waarmee de wijzigingen voor bestaande hypotheekklanten beschikbaar komen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.