nieuws

Geen Blok-hypotheek bij Delta Lloyd en Aegon

Financiële planning

Aegon en Delta Lloyd zijn niet van plan om de nieuwe startershypotheek, of ‘Blok-hypotheek’, op de markt te brengen. De verzekeraars vinden de Blok-hypotheek uit het Woonakkoord te complex voor de Nederlandse markt.

Geen Blok-hypotheek bij Delta Lloyd en Aegon

Dat hebben de twee woensdag bevestigd, naar aanleiding van berichtgeving hierover in Het Financieele Dagblad. “Op dit moment hebben we geen plannen om dit product op de markt te brengen. Wij zien er de voordelen voor onze klant niet van in; het is te complex en te duur”, zegt een woordvoerder van Aegon. Delta Lloyd onderschrijft dat: “We willen in de sector terug naar eenvoudige producten. Dit is moeilijk uit te leggen aan de klant”, stelt een woordvoerster.

Bij de Blok-hypotheek, genoemd naar minister Stef Blok van Wonen, wordt een tweede lening afgesloten om de maandlasten te drukken. Maar de rente op die tweede lening is niet aftrekbaar voor de fiscus. Dat zal er toe leiden dat wie daarvoor kiest uiteindelijk meer geld kwijt is.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.