nieuws

Groene woningen sneller en duurder verkocht

Financiële planning

Woningen met een energielabel worden gemiddeld 78 dagen sneller verkocht dan woningen zonder zo’n label. Dit blijkt uit onderzoek van TiasNimbas Business School naar de verkoop van gelabelde woningen in het vierde kwartaal van 2012. Groen gelabelde woningen (labels A of B) leverden gemiddeld 5,1% meer op dan woningen met een label tussen de C en G.

Groene woningen sneller en duurder verkocht

In het laatste kwartaal van vorig jaar verwisselden 3.091 gelabelde woningen van eigenaar, goed voor 13,8% van het totale aantal woningtransacties uit dit kwartaal. Dit marktaandeel van 13,8% is een lichte stijging ten aanzien van voorgaande kwartalen.
“Het lijkt erop alsof het label in een lastige woningmarkt, zoals in de Randstad, steeds meer wordt ingezet in de strijd om de koper”, aldus prof. dr. Dirk Brounen, hoogleraar vastgoedeconomie aan TiasNimbas Business School. “Kopers op hun beurt lijken de waarde van het energielabel steeds meer op waarde te schatten.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.