nieuws

Brussel pleit voor geleidelijke hervorming woningmarkt

Financiële planning

De Europese Commissie vindt de situatie op de Nederlandse woningmarkt niet verontrustend, al baart de hoge schuldenpositie van huishoudens haar zorgen.Het is verstandig om verdere hervormingen in de huizen(financierings)markt geleidelijk door te voeren, zo luidt een van de conclusies van een onderzoek naar mogelijke risico’s in de Nederlandse economie.

Brussel pleit voor geleidelijke hervorming woningmarkt

Tegenover de door de hypotheekrenteaftrek hoog opgelopen eigenwoningschuld staan toegenomen spaartegoeden, aldus de commissie. Toch zouden verdere maatregelen moeten worden genomen om de fiscale voordelen van het lenen voor de eigen woning te elimineren en aflossing te stimuleren, vindt Brussel. “De langetermijnvoordelen zouden nog groter zijn als een deel van de besparingen die hiermee worden gerealiseerd, teruggesluisd zouden worden naar de economie.” Maatregelen moeten echter wel met enige voorzichtigheid worden getroffen omdat de positie van huishoudens door onder meer strengere verstrekkingsregels asl is verzwakt.
De commissie nam nog 12 andere EU-lidstaten onder de loep, waaronder Spanje, Frankrijk, Italië en België.
Lees hier het rapport van de Europese Commissie

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.