nieuws

Premiedaling risicopolis loopt op tot 75%

Financiële planning

De premies voor overlijdensrisicoverzekeringen zijn sinds 2006 gemiddeld met 60% gedaald, heeft Independer.nl berekend. “Grote verzekeraars zoals Legal & General, ASR en Reaal hebben hun premies tot 75% verlaagd.” Overstappen kan daarmee tot tienduizenden euro’s premievoordeel opleveren, aldus de vergelijkingssite en online intermediair.

Premiedaling risicopolis loopt op tot 75%

De hogere levensverwachting, stroomlijning van processen en meer concurrentie zijn de belangrijkste oorzaken voor de lagere premies, aldus Independer. Ook het provisieverbod heeft een drukkende effect gehad: “De provisie op deze polissen was tien keer zo hoog als de administratieve vergoeding die nu wordt berekend”, stelde Fons de Bilde, voorzitter van de Vereniging van Onafhankelijk Financieel Planners (VOFP) maandagavond in Tros-programma Radar.
Volgens de berekeningen van Independer zijn vooral bij partijen als Legal, Reaal en Aegon de premies sterk gedaald de afgelopen jaren (ruim 70%). De duurste aanbieder is in veel gevallen tweemaal zo duur als de goedkoopste aanbieder.
De advies- en bemiddelingskosten zijn in de premies niet opgenomen. “Het afsluiten van een nieuwe overlijdensrisicoverzekering zou eigenlijk niet meer dan € 400 moeten kosten. Als het duurder is, vraag dan goed na hoe de adviseur aan deze prijs komt”, adviseert Radar de lezers op de website.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.