nieuws

Opbouwen pensioen of aflossen hypotheek?

Financiële planning

Is het huidige hypotheek- en pensioenstelsel nog houdbaar? Gelet op de toenemende vergrijzing, oplopende staatschuld, dalende huizenprijzen, inflatie en een beurs die na jarenlang overgewaardeerd te zijn geweest, weer genormaliseerd lijkt, luidt het antwoord kort maar krachtig…nee!

Opbouwen pensioen of aflossen hypotheek?

Maar wat is nu slimmer voor uw klanten extra aflossen op de (hypotheek)schuld of dit geld gebruiken om een extra (pensioen)potje op te bouwen voor later? U als financieel adviseur kunt uw klanten helpen met het beantwoorden van dit dilemma door vooral te kijken naar het verschil in rendement en risico bij schuldproducten (hypotheek) en opbouwproducten (pensioen)!
 
 
Download de whitepaper

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.