nieuws

Consumptief krediet in de lift

Financiële planning

Onder consumenten trekt de financieringsbereidheid weer licht aan. Dit blijkt uit de VFN Financieringsbarometer, opgesteld door onderzoeksbureau GfK in opdracht van de Vereniging van Financieringsondernemingen in Nederland (VFN).

Consumptief krediet in de lift

Bert Reitsma, secretaris VFN: “De afgelopen jaren is de verstrekking van consumptief krediet fors gedaald. Met de toenemende financieringsbereidheid van consumenten lijkt deze trend te stoppen”. De financieringsbereidheid van consumenten stijgt met name in de categorieën voertuigen, consumenten elektronica en huishoudelijke apparaten.
Hoewel de financieringsbehoefte toeneemt is de koopbereidheid van consumenten volgens de onderzoekers nog wel laag. Consumenten verwachten in de komende 12 maanden minder grote aankopen te doen (-9%) in vergelijking met het afgelopen jaar. Voor deze geplande aankopen is de consument echter wel vaker bereid om deze te financieren (+31%). De VFN financieringsbarometer zal vanaf nu vier keer per jaar verschijnen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.